Prologis předal ve středním Polsku letos již třetí budovu na míru

Ve středním Polsku dokončeny nové průmyslové prostory o rozloze 76 000 metrů čtverečních

Hala o velikosti 22 200 metrů čtverečních na míru pro společnost Arvato

VARŠAVA (1. prosince 2016) – Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oznámil dokončení výstavby nové budovy o velikosti 22 200 metrů čtverečních v Prologis Park Stryków. Hala byla vybudována na míru (BTS) potřebám společnosti Arvato Polska, předního poskytovatele komplexních outsourcingových řešení. Transakci zprostředkovala společnost CBRE.

Jedná se o druhý BTS projekt, který letos Prologis v tomto parku uskutečnil, a celkově třetí v regionu středního Polska. Ve druhém čtvrtletí Prologis zahájil výstavbu haly o velikosti 42 000 metrů čtverečních pro společnost Agata ve městě Piotrków Trybunalski a budovy o 11 740 metrech čtverečních uzpůsobené na míru pro německou logistickou skupinu Geis.

Společnost Arvato v Polsku působí jako dodavatel komplexních outsourcingových služeb v oblastech řízení dodavatelského řetězce (SCM), řízení vztahů se zákazníky (CRM) a specializovaných finančních služeb (FS). Jako poskytovatel logistických služeb s polským zastoupením skupiny Prologis spolupracuje již 12 let a v Prologis Park Błonie si pronajímá průmyslové nemovitosti o rozloze více než 30 000 metrů čtverečních pro potřeby svých zákazníků ze segmentů e-commerce, telekomunikací a farmaceutického průmyslu.

„Budovu v parku Stryków využijeme při dalším výrazném rozšiřování našich služeb v oblasti e-commerce,“ vysvětluje Lidia Ratajczak-Klucková, členka představenstva společnosti Arvato Polska a její ředitelka pro SG SCM. „Prologis jsme si jako partnera zvolili proto, že je schopen nabídnout individualizovaná řešení a profesionální poradenství. Projekt musel vyhovět specifickým požadavkům společnosti podnikající v módním průmyslu tak, abychom mohli poskytovat nadstandardně kvalitní zákaznický servis. Prologis navrhl zesílit podlahu po celé ploše haly tak, abychom následně měli plnou flexibilitu při umisťování mezaninu.“

„Díky našemu širokému portfoliu pozemků připravených k výstavbě jsme klientovi byli schopni nabídnout několik vhodných lokalit se stavebním povolením a možností rychlé realizace stavby,“ konstatuje Ewa Zawadzka, viceprezidentka a ředitelka společnosti Prologis pro výstavbu v Polsku. „Zároveň jsme se snažili udělat maximum pro to, aby náš návrh zohledňoval možnost dalšího růstu a nabízel vynikající dostupnost pomocí hromadné dopravy,“ doplňuje Ewa Zawadzka.

„Rostoucí poptávka po logistických prostorách v oblasti centrálního Polska zhotovených na míru přesně podle klientových potřeb odpovídá závěrům naší studie Rozšiřování sítě logistických nemovitostí, vypracované ve spolupráci se společností Eyefortransport. Podle jejích výsledků je právě střední Polsko nejatraktivnější logistickou lokalitou v celém regionu střední a východní Evropy,” dodává Zawadzka.

Prologis Park Stryków se nachází pouhý kilometr od křížení dvou páteřních dálnic – A1/E75 (Gdaňsk–Vídeň) a A2/E30 (Berlín–Moskva). Silniční infrastruktura umožňuje hladké spojení s metropolitní oblastí kolem Lodže a celým zbytkem země. Po dokončení bude mít park rozlohu celkem 80 500 metrů čtverečních.

Díky více než 4,4 milionu metrů čtverečních logistických a průmyslových ploch a působnosti ve čtyřech zemích regionu je Prologis jedním z předních poskytovatelů distribučních prostor ve střední a východní Evropě (k 30. září 2016).