DLA PIPER PRAGUE představila právní aktuality z oblasti ICT

Pražská pobočka globální advokátní kanceláře DLA Piper uspořádala seminář TECHbreakfast zaměřený na právní aktuality v oblasti ICT. Akce se zúčastnilo 20 zástupců firem, kterých se obor informačních a komunikačních technologií bezprostředně týká. Účastníci semináře ocenili aktuální informace o vývoji právních předpisů zaměřených na kybernetickou bezpečnost a ochranu osobních údajů doplněné o konkrétní příklady z mezinárodní i tuzemské praxe.

„Informační a komunikační technologie do současného světa neodmyslitelně patří a vývoj v této oblasti je nezadržitelný. Proto je důležité, abychom s těmito změnami a vyvíjejícím se právním rámcem všichni udržovali tempo,“ uvedla Thu Nga Haškovcová, Country Managing Partner, DLA Piper Prague, a dodala: „Jsme velice rádi, že jsme se mohli s posluchači podělit o znalosti a praxi z oboru ICT a zařadit toto téma do série odborných seminářů, které pro klienty organizujeme.“

Pozornost byla také věnována tématům nezákonného obsahu na internetu, oblasti velkých dat a cloud computingu. Na závěr semináře se přednášející zaměřili na daňové změny a novinky relevantní pro oblast IT. Na prezentace navázala diskuze s řadou dotazů.

DLA Piper patří v oblasti ICT mezi přední světové odborníky. Poradenství v tomto sektoru pokrývá celosvětově více než 550 advokátů DLA Piper, v České republice se právním otázkám v ICT věnuje tým pěti advokátů. DLA Piper poskytuje v oblasti ICT služby širokému okruhu klientů od dobře zavedených technologických společností až po nově vznikající start-upy, které podporuje ve vývoji špičkových technologií zítřka.