Prologis Park Prague-Úžice plně obsazen: poptávka po prostorách v Praze převyšuje nabídku

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oznámil, že jeho stávající zákazník, německý řetězec drogerií ROSSMANN, který v České republice provozuje více než 135 prodejen a téměř 4 000 obchodů má v šesti dalších evropských zemích, rozšiřuje své logistické zastoupení ve vysoce vyhledávané oblasti české metropole prodloužením nájemní smlouvy na 15 000 metrů čtverečních a pronájmem dalších 5 000 metrů čtverečních v parku Prologis Park Prague-Úžice.

Uzavřením obou transakcí dojde k plnému obsazení celého parku Prologis Park Prague-Úžice.

„Prvotřídní logistické prostory jsou předmětem intenzivní poptávky, zejména jsou-li provázeny nadstandardním zákaznickým servisem, jaký poskytuje Prologis. Těší nás proto, že jsme mohli takto flexibilně zareagovat na expanzní potřeby našeho dlouhodobého zákazníka, jímž je společnost ROSSMANN,” řekla Kateřina Březinová, manažerka pronájmů Prologis pro Českou republiku.

„Pro logistiku společnosti ROSSMANN tvoří mix klíčových požadavků skvělá lokalita, dostupnost i nákladová efektivita v kombinaci s udržitelnými řešeními. Prologis Park Prague-Úžice se za poslední dekádu ukázal být ideálním místem pro náš provoz,“ uvedl Tomáš Pimpara, manažer skladů společnosti ROSSMANN.

Prologis Park Prague-Úžice, situovaný na dálnici D8, 9 kilometrů severně od české metropole, sestává ze tří budov s plochou 126 000 metrů čtverečních moderních logistických a kancelářských prostor a nabízí potenciál pro výstavbu dalších 43 000 metrů čtverečních. Díky ideálnímu umístění parku s přímým napojením na dálnici D8, jež je hlavní dopravní tepnou spojující Prahu s hranicemi s Německem a mezinárodním přístavem v Hamburku, stejně tak jako díky rychlému spojení na pražské letiště ve Vodochodech, je ideálním distribučním uzlem pro domácí i mezinárodní logistiku.
Prologis je s více než 1,2 milionu metrů čtverečních logistických a průmyslových ploch předním poskytovatelem distribučních nemovitostí v České republice (k 31. březnu 2019).