Kuehne+Nagel zavádí nonstop provoz na svém cross-docku v Hostivici

Kuehne+Nagel Hostivice 2

Společnost Kuehne+Nagel v České republice reaguje na stále rostoucí poptávku po přepravních službách zavedením nepřetržitého provozu svého cross-docku v distribučním centru v Hostivici. Provoz byl od 1. listopadu rozšířen o třetí, noční směnu a účelem zavedení této novinky je zajistit větší komfort zákazníkům i efektivnější distribuci zboží.

Celková plocha logistického a distribučního centra skupiny v Hostivici je více než 10 700 metrů čtverečních, z čehož 4 270 metrů čtverečních slouží jako zmíněný cross-dock.

Lokální pobočka Kuehne+Nagel přistoupila k úpravě po pečlivém zvážení situace na trhu. „Důvodem přechodu na nepřetržitý provoz je především zvýšená poptávka po přepravě sběrnou službou. Nákupní chování zákazníků se zásadně změnilo a řada z nich nyní oproti minulosti objednává zboží častěji, zato v menším objemu. Situace je ovlivněna rovněž faktorem neustále sílící e-commerce,“ vysvětluje Martin Froněk, manažer silniční logistiky Kuehne+Nagel pro Českou republiku. Noční směna také minimalizuje čekací doby na rampách.

Podle Martin Froňka je tento krok důležitým milníkem v působení společnosti Kuehne+Nagel v České republice a důkazem významného rozvoje její sítě sběrné služby kusových zásilek. Rozšíření provozu v hostivickém distribučním centru v letošním roce na poli silniční logistiky předcházelo například úspěšné zavedení nového přepravního systému s využitím elektronických potvrzení o doručení zboží (e-POD).

Kromě zlepšení zákaznických služeb a zrychlení distribuce zásilek bude mít podle Kuehne+Nagel zavedení třetí směny pozitivní dopad i na životní prostředí a využití lidských zdrojů. V současné době distribuční centrum v Hostivici zaměstnává více než 100 lidí.

„Vyšší efektivita provozu znamená přirozeně větší udržitelnost a v kombinaci se službou KN EuroLink poskytne zákazníkům také jistotu, kterou potřebují při plánování svých zásilek. Pokud jde o dodací lhůty, v rámci této služby nabízíme zákazníkům dodání ve standardním termínu, v určený den nebo v první možný den,“ zpřesňuje Martin Froněk.

Síť sběrných služeb, kterou Kuehne+Nagel spravuje a řídí, doručuje do více než 40 evropských zemí a nabízí více než 3 000 mezinárodních odjezdů týdně.