Horizon zahájil prodej rezidenčního projektu Aura Statenice

Aura-Statenice-Horizon

Rok a půl po dokončení akvizice 240 000 metrů čtverečních parcel ve středočeských Statenicích oznámila společnost Horizon zahájení prodeje rezidenčního projektu Aura. Zájemci o bydlení v blízkosti Prahy 6 si nyní mohou pořídit jeden ze 79 dvojdomů či vil z první fáze projektu, jejíž dokončení je naplánováno do 2,5 roku od počátku výstavby.

V první etapě vznikne 79 dvojdomů a vil s plochou od 170 do 350 metrů čtverečních. Každá z vil, které vyrostou na pozemcích o rozloze až 1 500 metrů čtverečních, navíc disponuje nadstandardně velkou zahradou, čímž je budoucím obyvatelům zaručeno naprosté soukromí. Vily v dispozicích 5+kk, 5+1 a 6+kk jsou nabízeny včetně parkovacího stání. V rámci standardů má každý dům vlastní tepelné čerpadlo.

Na projektu spolupracuje Horizon s původním majitelem pozemku, skupinou Manghi Group. Design domů navrhl mezinárodní ateliér Siebert + Talaš, jehož architekti svou vizi chytrých řešení zlepšujících každodenní život uplatnili i v případě Aura Statenice. Čtyři různé typy vil byly navrženy s ohledem na pohodlí i rodinný život budoucích obyvatel.

„S výstavbou domů chceme rozvíjet kvalitu života obyvatel celé obce Statenice. Investujeme více než 100 mil. Kč do infrastruktury, na které pracujeme poslední rok. Zároveň plánujeme poskytnout 3 000 čtverečních metrů pro maloobchodní jednotky a školku tak, aby úroveň života v obci rostla vzhůru a byla dostupná budoucím i současným obyvatelům Statenic,“ říká Yishay Furman, generální ředitel skupiny Horizon.

Projekt Aura Statenice se nachází v údolí Únětického potoka, které je obklopeno přírodou, od centra města jej přitom dělí pouze 11 kilometrů. Stává se tak ideálním útočištěm pro ty, kteří touží po domově v klidném prostředí, ale stále na dosah hlavnímu městu.