Emirates zavede druhou denní linku do indonéského Bali

Společnost Emirates zavede od 2. července 2017 druhou denní linku na indonéský ostrov Bali, o který roste mezi cestujícími dlouhodobě zájem. Emirates tímto novým spojením zajistí svým zákazníkům větší flexibilitu a pohodlné cestování.

Linka bude operována populárním letadlem Emirates Boeingem 777-300ER v konfiguraci dvou tříd se 42 místy v byznysové a 386 v ekonomické třídě. Let EK360 bude z Dubaje startovat v 1 hodinu a 25 minut a přistane na mezinárodním letišti I Gusti Ngurah Rai ve 14 hodin a 30 minut. Tato linka zajistí další propojení s řadou míst po celé Evropě, včetně Amsterdamu, Moskvy, Paříže a Londýna. Cestujícím zprostředkuje i možnosti navazujících vnitrostátních spojení s městy Surabaja, Makassar a Lombok. Zpáteční let EK361 bude z Bali vypraven v 16 hodin 30 minut a na mezinárodní letiště v Dubaji dorazí ve 21 hodin 30 minut. Na oba lety budou navazovat i spojení do Dili, hlavního města Východního Timoru, a zpět.

Bali je přední rekreační a turistickou destinací, která vloni přivítala téměř pět milionů zahraničních návštěvníků, o milion více než v roce 2015. Významné meziroční zvýšení zájmu o Bali bylo roku 2016 zaznamenáno mezi turisty z Velké Británie (+ 32,1 %), Francie (+ 25,7 %), Německa (+ 27,9 %) a Ruska (+ 29,2 %), jak uvedly statistiky národní turistické centrály v Bali.

Cestující Emirates si mohou ve všech třídách vychutnat gurmánskou kuchyni, užít si zábavu prostřednictvím cenami ověnčeného digitálního systému ice s více než 2 500 kanály a připojit se k internetu díky Wi-Fi, která je k dispozici u vybraných letadel Boeing 777 a všech letadel Emirates A380. Rovněž o rodiny s malými dětmi je na palubě Emirates skvěle postaráno speciálními službami a produkty navrženými tak, aby zajistily pohodlný a příjemný let – od hraček pro nejmenší zdarma až po speciální dětské menu a zábavní kanály či přednostní boarding. Cestující na všech linkách Emirates mohou také využít velkorysého zavazadlového limitu 35 kg pro ty, kteří cestují v ekonomické třídě, a 40 kg v byznysové třídě. Boeing 777-300ER převeze v nákladním prostoru až 20 tun nákladu.

Letecká společnost Emirates uvedla linku do Indonésie v roce 1992 třemi lety týdně provozovanými přes Singapur a Colombo. Od března 2013 operuje aerolinka denně letadly Boeing 777 tři přímé lety z Jakarty do Dubaje. Od června 2015 Emirates provozuje i každodenní let z Bali do Dubaje.

Letenky Emirates je možné rezervovat on-line na www.emirates.cz.