Emirates uzavřela partnerství s China Southern Airlines

Jedná se o první partnerství Emirates uzavřené s čínskou leteckou společností

Codesharová spolupráce s největší čínskou aerolinkou zahrnuje 18 letových tras v Číně, na Blízkém východě a v Africe

Letecká společnost Emirates a China Southern Airlines (IATA kód: CZ) podepsaly memorandum o porozumění týkající se komplexní dohody o vzájemném codesharování. Spolupráce otevře oběma společnostem nové destinace pro cestující mířící do Číny, na Blízký východ a do Afriky.

Partnerství Emirates s čínským dopravcem z Kantonu znamená pro cestující bezproblémovou a hladkou návaznost na čínské vnitrostátní linky. Díky spolupráci přidává dubajská letecká společnost dalších 8 nových destinací do své globální sítě. Codesharové linky zahrnují tato čínská města: Fu-čou, Čchung-čching, Kchun-ming, Čching-tao, Sia-men, Čcheng-tu, Nanking a Si-an. Schválení codesharu čeká nyní na schválení vládou.

Cestující mířící z Číny tak budou mít větší výběr navazujících letů s minimální dobou pro přestup pro lety do blízkovýchodních destinací Emirates jako Rijád, Džidda, Dammámu, Maskatu, Kuvajtu či Káhiry. Codesharové partnerství také zahrnuje africké destinace jako Seychely a Lagos, které budou operovány leteckou společností Emirates.

V současné době má Emirates uzavřené codesharové dohody s 23 partnery po celém světě. Díky novému partnerství s China Southern Airlines budou moci její pasažéři cestovat do více než 160 destinací v oblasti Asie a Tichomoří.

Emirates provozuje z Dubaje dvakrát denně lety do Pekingu i Šanghaje a jeden let denně do čínského Kantonu, všechny lety jsou obsluhovány ikonickým letounem Emirates A380.