Emirates SkyCargo posiluje ochranu zaměstnanců a leteckého provozu

Emirates SkyCargo rozšířila síť nákladní dopravy do téměř 60 destinací po celém světě. Společnost se proto rozhodla přistoupit k dalším preventivním opatřením k zajištění dostatečné bezpečnosti svých zaměstnanců a všech leteckých operací v průběhu pandemie COVID-19.

Společnost již dříve přijala protokoly zavádějící ochranná opatření, včetně pravidelného mytí rukou, sociálního distancování a nošení ochranných masek, rukavic a dalšího vybavení.

Kromě instalování skenerů, které snímají tělesnou teplotu v místech klíčového leteckého centra společnosti v Dubaji, se nově zavádějí také čtyři sanitační tunely, jimiž by všichni zaměstnanci a návštěvníci měli projít před vstupem do nákladního terminálu Emirates Sky na Mezinárodním letišti v Dubaji. Sanitační tunely používají k dezinfekci netoxické prostředky, které neutralizují veškeré bakterie a viry. Tyto prostředky jsou prověřené vládními orgány a pro člověka nepředstavují žádné riziko.

Emirates SkyCargo také provádí nepřetržitou dezinfekci všech nákladních terminálů, včetně manipulačních a skladovacích prostor, zákaznického střediska a zón k vykládání/nakládání přepravovaného zboží. Pravidelnou dezinfekcí prochází také veškeré vybavení a zařízení společnosti.

V současnosti provozuje dopravce pravidelné lety s využitím Boeingu 777-F a 777-300ER do téměř 60 destinací po celém světě. Společnost tak nadále zajišťuje pohyb zboží, včetně lékařského vybavení a ochranných pomůcek, do oblastí s nejvyšší potřebou.

Video popisující bezpečnostní opatření Emirates SkyCargo naleznete zde.