Emirates a flydubai obnovují partnerství a nabízejí spoje do více než sto destinací přes Dubaj

Emirates a flydubai společně oznámily obnovení vzájemné spolupráce. Zákazníci obou leteckých společností mohou létat do více než 100 destinací po celém světě a využít bezpečné přestupní spojení v Dubaji.

S postupným obnovením leteckých spojů do dalších destinací po celém světě se Emirates a flydubai rozhodly navázat na své dosavadní úspěšné partnerství, díky kterému mohou cestující obou leteckých společností urychlit své cestování a dopřát si více flexibility během cest. Zákazníci Emirates mohou nyní využít codesharové lety do více než 30 destinací, cestující flydubai mají dokonce možnost využít letecké linky Emirates do více než 70 destinací. Zákazníci Emirates si nejvíce oblíbili lety s flydubai do Bělehradu, Bukurešti, Kyjevu, Sofie a Zanzibaru.

„S potěšením můžeme oznámit, že naši zákazníci mohou opět využívat partnerské služby Emirates a flydubai v rámci společné sítě destinací, a to prostřednictvím jedné letenky a věrnostního programu. Cestující mohou využít bezpečný a hladký transfer v Dubaji a své zavazadla si nechat odbavit až do cílové destinace. V následujících měsících se zaměříme především na rozšíření společné sítě destinací po celém světě,“ řekl Adnan Kazim, obchodní ředitel Emirates.

Hamad Obaidalla, obchodní ředitel flydubai, k tomu dodal: „Jsme přesvědčeni, že poptávka po cestování bude i nadále růst, souběžně s uvolňováním bezpečnostních opatření jednotlivých zemí. Od června jsme obnovili provoz do 32 destinací a očekáváme, že toto číslo v následujících měsících poroste.“

Nejvyšší prioritou obou společností zůstává bezpečí a zdraví cestujících a jejich zaměstnanců ve vzduchu i na zemi. Emirates i flydubai zavedly řadu opatření v boji proti šíření onemocnění COVID-19, včetně důkladnějšího dezinfikování všech dotykových ploch či zabudování filtrů HEPA v kabinových prostorech letadla, které dokáží ze vzduchu eliminovat prach, alergeny a jiné choroboplodné zárodky.

Cestující, kteří využívají přestupní spojení v Dubaji, procházejí na letišti sreeningem, který zaznamenává tělesnou teplotu všech přítomných. Přepážky určené pro tyto pasažéry jsou vybaveny antimikrobiálními skly, k dispozici je také letištní personál, který je vybaven osobními ochrannými prostředky.

Několik letů společnosti flydubai do Afriky, Střední Asie a Evropy je provozováno na Terminálu 3 na Mezinárodním letišti v Dubaji, což usnadňuje cestujícím jejich spojení na letech s Emirates do Dubaje a zpět.

Pro více informací o bezpečnostních opatření navštivte:

Emirates: www.emirates.com/yoursafety

flydubai: www.flydubai.com/en/plan/covid-19

Všichni cestující (i tranzit) mířící do Dubaje se musí povinně prokázat negativním testem na COVID-19, toto opatření slouží k zajištění bezpečnosti pro všechny cestující Emirates i flydubai. Zákazníci Emirates také při nástupu do letadla obdrží hygienický balíček obsahující ochranou masku, rukavice, dezinfekci na ruce a antibakteriální ubrousky.

Emirates také nabízí bezplatné pokrytí finančních nákladů na léčbu či povinnou karanténu v případě onemocnění virem COVID-19 během cest a to včetně codesharových letů s flydubai. Pro více informací navštivte tyto stránky.

Emirates a flydubai se staly partnery v roce 2017 a jejich spojení přineslo zákazníkům širší možnosti cestování a snadnější transfer v rámci Dubaje. Více než 5 miliónů cestujících využilo společné služby obou společností během prvních dvou let partnerství.

Věrnostní program Emirates Skywards byl v srpnu roku 2018 přijat také společností flydubai, která zákazníkům umožňuje nasbírat ještě více leteckých mílí, které mohou proměnit za další odměny a služby nabízené členům tohoto věrnostního programu.