Colliers zajistila pro Beiersdorf pronájem nových kanceláří v prestižním areálu pražské Waltrovky

Společnost Colliers International oznámila, že pro tuzemskou pobočku německého kosmetického koncernu Beiersdorf, proslulého zejména značkami NIVEA, Eucerin či Labello, zprostředkovala pronájem 1 055 metrů čtverečních nových kancelářských prostor na Praze 5. Česká centrála společnosti se tak od jara 2018 bude nacházet v budově Mechanica 2, která je součástí administrativního a rezidenčního komplexu Waltrovka situovaného v areálu bývalé továrny Walter Motors.

Mezi hlavními kritérii Beiersdorf, jimiž se experti Colliers International při hledání vhodných lokalit řídili, figurovala vysoká kvalita nových kanceláří a jejich vynikající dopravní dostupnost. Mechanica 2 nabídla v obou ohledech ideální řešení. Zaměstnancům Beiersdorf poskytne prvotřídní administrativní prostory, přímé propojení s vestibulem zastávky metra B Jinonice pěší lávkou či zázemí pro cyklisty. Vysoký komfort zajistí také široká škála obchodů v přízemí budovy i celém areálu Waltrovky.

„Beiersdorf je společností, již Colliers International zastupuje po celém světě. Jsme opravdu rádi, že se nám podařilo získat prostory, které zcela naplňují požadavek Beiersdorf na výborně dostupné moderní kanceláře se skvělou občanskou vybaveností,“ řekla Alžběta Horáková, Senior Associate v oddělení kancelářských nemovitostí společnosti Colliers International.

Tým Colliers se nyní ve spolupráci s Beiersdorf zaměřuje na další řízení procesu přesunu společnosti do nového sídla a vybavování kanceláří v souladu s firemní kulturou a potřebami zaměstnanců.

„V dnešní době charakteristické nedostatkem pracovní síly si již lidé budoucího zaměstnavatele nevybírají pouze na základě finančního ohodnocení. Významnou roli má
i celková úroveň pracoviště a kvalitní kancelářské zázemí
. Proto se v případě Beiersdorf dále soustředíme na to, aby stěhování proběhlo rychle, bez komplikací a aby na zaměstnance čekalo příjemné prostředí,“ dodala Alžběta Horáková.