Provozovatel čínského internetového obchodu vstupuje na český trh

Linemart si pronajal 18 000 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Airport

PRAHA – 23. března 2016 – Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil, že podepsal nájemní smlouvu na 18 166 metrů čtverečních distribučních prostor se společností Linemart, poskytovatelem logistických služeb třetím stranám. Linemart, který vlastní čínská e-commercová společnost Shenzhen Sailvan Network, bude nově sídlit v hale DC1 v Prologis Park Prague-Airport. Poradenské služby při realizaci smlouvy poskytla společnost 108 Agency.

Společnost Shenzhen Sailvan Network, která byla založena v roce 2008, se nyní může pochlubit tisícovkou zaměstnanců ve svém sídle v čínském Šen-čenu, na pobočkách v Hamburku i v Los Angeles v USA. Linemart provozuje online obchody s oblečením CNDirect a Dress Link a nové prostory využije k obsluze svých zákazníků po celé Evropě.

„Kromě vysoké technické úrovně a dostupnosti volných prostor to je především výhodná poloha budovy, která nám zajistí velkou strategickou výhodu,“ řekl ředitel Linemartu Tao Lin. „Blízkost parku letišti je rozhodující, uvážíme-li návštěvy našeho vedení. Lokalita zároveň nabízí rychlý a pohodlný přístup do Německa, kam chceme směřovat většinu našich logistických operací,“ doplnil.

„I nadále nás těší silná poptávka z odvětví e-commerce, zvláště v regionu střední a východní Evropy, kde se nacházejí firmy, které chtějí začít či rozšířit svou činnost,“ řekl ředitel společnosti Prologis pro pronájem a výstavbu pro Českou republiku i Slovensko Martin Baláž. „Tato budova je skvělým příkladem schopnosti Prologis poskytovat flexibilní platformu pro příliv zahraničních investorů, jako je Linemart, do celého regionu,“ uvedl.

„Stále více sledujeme, že čínské společnosti volí Českou republiku jako výchozí bod pro expanzi na evropské trhy. Vede je k tomu nejen naše výhodné umístění v rámci Evropy a kvalitní komerční nemovitosti, ale i příznivá proinvestiční politika země,“ okomentoval situaci Peter Kolenčík z týmu pro průmyslové nemovitosti společnosti 108 Agency.

Prologis Park Prague-Airport se aktuálně skládá ze dvou budov na 33hektarovém pozemku s možností další výstavby prostor o rozloze 72 000 metrů čtverečních. K Letišti Václava Havla je to pouhých pět minut a navíc nabízí díky dálnici D5 vynikající spojení s vnitrostátními, ale i mezinárodními trasami.

Prologis je s více než 950 000 čtverečními metry logistických a průmyslových ploch jedním z hlavních poskytovatelů distribučních prostor v České republice (k 31. prosinci 2015).