Prologis oznamuje výsledky v Evropě za první čtvrtletí roku 2017

Pronajato 1,1 milionu metrů čtverečních

Zahájena výstavba o rozloze 191 400 metrů čtverečních; 100 procent výstavby je na míru

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oznámil výsledky v Evropě za první čtvrtletí roku 2017.

Provozní výsledky

Prologis Europe zakončil první čtvrtletí s 96,7procentní obsazeností. Souhrnný objem nově uzavřených a prodloužených nájemních smluv činil v prvním čtvrtletí 1,1 milionu metrů čtverečních.

Ke konci čtvrtletí vlastnil Prologis v Evropě buď jako jediný majitel, nebo formou společného investičního projektu portfolio nemovitostí o celkové rozloze 16,8 milionů metrů čtverečních.

„Prologis zažil v Evropě další úspěšné čtvrtletí,“ řekl prezident Prologis Europe Ben Bannatyne. „Zákazníci jsou i nadále pozitivně naladěni, na trhu je dostatečná nabídka moderních zařízení a poptávka je na většině trhů neměnná.“

„Lednová konsolidace dvou evropských fondů – European Logistics Venture 1 (ELV1) a Prologis Targeted Logistics Fund (PTELF) – přispěla k dalšímu zefektivnění naší obchodní činnosti. Vznik UK Logistics Venture, společného podniku Prologis a CBRE GIP, je důležitým mezníkem pro pokračující růst ve Spojeném království,“ dodal Bannatyne.

V prvním čtvrtletí se největšímu zájmu zákazníků těšily tyto trhy:

Mezi významné nové pronájmy v prvním čtvrtletí patřily:

Zahájená výstavba

Na všech evropských trzích nadále přetrvává nízká nabídka prvotřídních logistických nemovitostí. Prologis Europe v prvním čtvrtletí zahájil výstavbu šesti nových projektů ve Spojeném království, Nizozemsku, Itálii a na Slovensku o celkové rozloze 191 400 metrů čtverečních. Ve všech případech se jedná o budovy stavěné na míru.

Mezi zahájenými projekty najdeme:

Akvizice a prodeje

V prvním čtvrtletí Prologis prodal nemovitosti v Rakousku, Německu, Polsku a na Slovensku v celkové výši 46 milionů eur a pozemky v Německu a na Slovensku o rozloze 25 hektarů.

Výsledky ve střední a východní Evropě

Prologis v regionu posílil své postavení a udržel si rekordně vysokou míru obsazenosti 96 procent. Na konci čtvrtletí činilo portfolio společnosti 4,6 milionu metrů čtverečních logistických prostor ve 43 parcích. Společnost pronajala více než 390 000 metrů čtverečních. Z toho 125 000 metrů čtverečních tvořily nové nájemní smlouvy a 230 000 metrů čtverečních prodloužené nájemní smlouvy. Zbývající transakce zahrnují krátkodobé nájemní smlouvy. Prologis dokončil osm budov o celkové rozloze 121 000 metrů čtverečních v Polsku, České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Další čtyři zcela pronajaté budovy o celkové rozloze více než 120 000 metrů čtverečních jsou v současné době ve výstavbě.