Společnost Kiwi.com uzavřela strategické partnerství s mezinárodním letištěm Pulkovo v Petrohradě

Mezinárodní letiště Pulkovo v Petrohradě a český vyhledávač a prodejce letenek Kiwi.com uzavřeli strategické partnerství, které je vůbec prvním svého druhu v ruském leteckém průmyslu. Cílem partnerství je rozvoj inovací a zjednodušení letecké přepravy bez opakovaných check-inů, využívání přestupních terminálů a nutnosti opakovaného odbavení zavazadel pro navazující lety cestujících, kteří přestupují v Petrohradu a zároveň využívají vzájemně nespolupracující letecké společnosti.

Nová spolupráce petrohradského mezinárodního letiště Pulkovo a Kiwi.com má za cíl poskytovat rychlé, pohodlné a bezproblémové přestupy, díky nimž odlehčí jak přestupujícím pasažérům, tak leteckým společnostem. Největším benefitem pro cestující je automatické odbavení zavazadla při přestupu na mezinárodním letišti Pulkovo, tedy není potřeba, aby cestující musel znovu procházet check-iny, ale vše bude zpracováno automaticky letištěm. Díky tomu může Kiwi.com snížit minimální čas potřebný k přestupu, a tak nabídnout svým cestujícím větší množství nových letových kombinací. Mezinárodní letiště Pulkovo v roce 2018 přivítalo více než 18,1 milionu cestujících, což představuje meziroční nárůst o 12,4 %.

Produkt Virtual Interlined, jenž je také součástí nového partnerství, poskytne cestujícím podporu a záruky Kiwi.com Guarantee, jakými jsou zákaznická podpora, způsoby vyhledávání tras do cílové destinace a pokročilá komunikace se zákazníky (například, pokud bude letadlo zpožděno, cestujícímu bude zasláno oznámení včetně návrhu alternativ).

„Společně s Kiwi.com jsme na mezinárodním letišti Pulkovo spustili projekt Self-Connect. Právě spojením vynikající přestupní infrastruktury petrohradského letiště a jeho perfektní polohy mezi Evropou a Asií s jedinečnými znalostmi Kiwi.com se snažíme vyvinout revoluční produkt pro ruský trh. Díky spolupráci s Kiwi.com budeme schopni cestujícím výrazně zlepšit přestupní služby a poskytovat jim personalizované nabídky navazujících spojů. Leteckým společnostem budeme moci nabídnout nové obchodní příležitosti právě přes Petrohrad,“ řekl Vladimir Jakušev, generální ředitel společnosti Northern Capital Gateway LLC, jež provozuje mezinárodní letiště Pulkovo v Petrohradě.

„Díky strategickému partnerství s mezinárodním letištěm Pulkovo bude tento přestupní produkt ku prospěchu jak cestujícím, tak všem leteckým společnostem a nízkonákladovým aerolinkám operujícím v tomto klíčovém ruském letišti, jež navíc výrazně roste. V Kiwi.com se tomuto růstu přizpůsobujeme, aby naše služby pro lepší cestování mohli využívat jak cestující, tak poskytovatelé,“ uvedl Zdeněk Komenda, ředitel divize Business Development společnosti Kiwi.com.

Pomocí jedinečných algoritmů a cestovních údajů společnosti Kiwi.com a schopností strojového učení mohou cestujících z více než 150 zemí cestovat přes mezinárodní letiště Pulkovo a využít více než 3650unikátních letových kombinací itinerářů, a to jak u leteckých společností, tak u nízkonákladových aerolinek.

S více než 40 % cestujících z celého světa, kteří nyní překonávají tradiční rezervační postupy a začínají si vytvářet vlastní cestovní itineráře, včetně mezipřistání a přestupů, bude nový model „Virtual Interline“ dokonale umístěn, aby se dostal do tohoto rostoucího trendu.