Realitní fond NOVA Real Estate dokončil akvizici nemovitostního portfolia Bluehouse Capital

PRAHA, 5. října 2015 – Nový český realitní fond NOVA Real Estate, spravovaný investiční společností REDSIDE, dokončil akvizici nemovitostního portfolia Bluehouse Capital. Předmětem prodeje byly tři komerční nemovitosti v Jablonci nad Nisou, Hradci Králové a Znojmě. Klíčovým a dlouhodobým nájemcem všech tří nemovitostí je skupina Ahold, která obchodní centra nedávno převzala od maloobchodního řetězce InterSpar.

REDSIDE investiční společnost, a.s. byla založena v roce 2012 jako joint venture ASB Group a Arca Capital. Do jejího portfolia patří vedle nemovitostního fondu také fondy kvalifikovaných investorů zaměřené na private equity a obnovitelné zdroje energie. Poradenské služby během transakce poskytovali právní firma Kinstellar, realitní poradce Colliers International a účetně-daňoví experti z ASB Accounting.

Bluehouse Capital je private equity, real estate fond manažer, založený v roce 2004, zaměřený na region CEE a SEE s aktivitami v Polsku, České republice, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku, Srbsku a Řecku. V předmětné transakci Bluehouse Capital zastupovali realitní agent JLL a právní firma CMS Cameron McKenna.

Bezesporu jde o jednu z největších realitních transakcí letošního roku, přesnou kupní cenu porfolia však ani jedna strana nezveřejnila.