Prologis rozšířil budovu společnosti Pepco o 30 000 metrů čtverečních

Výstavba byla dokončena tři týdny před termínem

VARŠAVA (4. dubna 2016) – Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil, že rozšířil distribuční budovu společnosti Pepco, předního prodejce oděvů a domácích potřeb, o 30 000 metrů čtverečních v polském městě Rawa Mazowiecka.

Dostavba byla dokončena tři týdny před plánovaným termínem. Po zprovoznění bude budova sloužit jako distribuční centrum společnosti Pepco pro střední Evropu.

„Aby byla zajištěna bezproblémová distribuce do pěti zemí střední a východní Evropy, potřebovali jsme distribuční prostory postavené na míru a v ideální lokalitě. Proto jsme se rozhodli rozšířit stávající distribuční prostor o velikosti 20 000 metrů čtverečních o dalších 30 000,“ řekl člen představenstva Pepco Poland Matthew Lythgoe.

Prologis byl zodpovědný za tři klíčové etapy projektu: vytvoření konceptu na míru požadavkům zákazníka, dohled nad prací architektů a výběrové řízení, které zahrnovalo výstavbu a předání budovy včetně kolaudace.

„Budova pro Pepco je spolu s distribuční budovou pro Globus v Prologis Park Prague-Jirny druhým projektem Prologis uskutečněným v letošním roce. Pokračujeme tak v naší strategii výstavby v klíčových nedostatečně zásobených trzích, kde jsme v roce 2015 postavili devět distribučních budov o celkové rozloze 197 000 metrů čtverečních včetně čtyř budov, jejichž výstavba byla započata i dokončena v témže roce,“ řekl senior viceprezident a ředitel Prologis pro Polsko Paweł Sapek.

Budova Pepco ve městě Rawa Mazowiecka se nachází 50 kilometrů od Lodže a 70 kilometrů od Varšavy, u dopravního uzlu, kde se protíná silnice 8/E67, která spojuje Českou republiku, Polsko a Litvu, a silnice 72 vedoucí z Rawy do Lodže.

Společnost je aktivní na trzích ve čtyřech zemích střední a východní Evropy a s portfoliem sestávajícím ze 4,3 milionu metrů čtverečních je Prologis vedoucím poskytovatelem distribučních budov ve střední a východní Evropě (k 31. prosinci 2015).