Prologis pro společnost Tesco na Slovensku nově zajišťuje pronájem 146 500 metrů čtverečních

Dokončena byla budova na míru o rozloze 55 000 metrů čtverečních

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oznámil, že pro svého dlouhodobého zákazníka Tesco Stores Slovakia v Prologis Park Galanta-Gáň nově zajišťuje pronájem 146 500 metrů čtverečních.

Transakce zahrnuje:

Společnost Tesco využije prostory jako centrum pro distribuci trvanlivých potravin a produktů, jako jsou domácí spotřebiče či textilní zboží, do prodejen po celém Slovensku, České republice, Maďarsku a Polsku. Umístění parku a dobře rozvinutá infrastruktura umožňují do těchto zemí snadný přístup.

„Nové distribuční centrum, stejně jako rozhodnutí společnosti Tesco prodloužit pronájem v parku, jsou dalším potvrzením toho, že si mezinárodní maloobchodníci stále častěji vybírají Slovensko jako centrum svých regionálních logistických operací, a to díky jeho centrální poloze i příznivým tržním podmínkám,“ řekl Martin Polák, senior viceprezident a ředitel Prologis pro region střední a východní Evropy.

Prologis Park Galanta-Gáň je prvotřídní distribuční park situovaný východně od Bratislavy v blízkosti dálnice R1. Nachází se zde čtyři budovy o celkové rozloze 240 000 metrů čtverečních.

Prologis je s více než 586 000 metry čtverečními logistických a průmyslových prostor hlavním poskytovatelem distribučních nemovitostí na území Slovenska (k 30. červnu 2017).