KANADSKÁ SPRINTERSKÁ HVĚZDA ANDRE DE GRASSE JE NOVOU TVÁŘÍ ZNAČKY PUMA

Mladý medailista z mistrovství světa se stal tváří známé sportovní značky

Herzogenaurach, Německo (7. prosince 2015) – Společnost PUMA s radostí oznamuje, že podepsala smlouvu s kanadskou sprinterskou hvězdou. Nejnovějším běžeckým ambasadorem značky PUMA je Andre De Grasse. Ten se přidává na seznam mnoha dalších partnerství, která byla nedávno uzavřena se sportovci, jako jsou např. Asafa Powell a Jenna Prandini. Andre De Grasse je mistrem Národní vysokoškolské atletické asociace (NCAA) v běhu na sto a dvě stě metrů a svou hvězdnou kariéru odstartoval, když se mu v pouhých dvaceti letech podařilo získat bronzovou medaili v běhu na sto metrů na letošním mistrovství světa v atletice. Nyní se připojuje k dlouhé historii legendárních sprinterů značky PUMA, mezi něž patří Tommie Smith, Linford Christie, Colin Jackson a Usain Bolt. Zároveň je perfektním ztělesněním kampaně Forever Faster, v rámci níž se PUMA stává nejrychlejší sportovní značkou na světě.

De Grasse bude se svými nadcházejícími kariérními úspěchy významnou tváří mezinárodních běžeckých kampaní PUMY v rámci letních olympijských her 2016 i dalších sportovních událostí, a důležitou marketingovou tváří značky. V rámci dlouhodobého partnerství bude De Grasse PUMU reprezentovat v nadcházejících atletických sezónách a bude hrát o to důležitější roli, jakmile svou profesionální kariéru ukončí Usain Bolt.

K partnerství se značkou PUMA Andre De Grasse řekl: „Zahájení spolupráce s PUMOU je pro mě v tak důležité fázi mé kariéry naprosto zásadní. Přítomnost a prestiž PUMY ve světě atletiky mluví samy za sebe, její spolupráce s Usainem Boltem a dalšími hvězdami naší sportovní disciplíny je pro mě inspirující a s velkou radostí se k nim připojím. Mám velké sny o tom, čeho chci dosáhnout, a PUMA mi důvěřuje. Věřím, že mě na mé cestě maximálně podpoří.“

Globální ředitel sportovního marketingu a licencí PUMA Johan Adamsson řekl: „Andre je výjimečný mladý muž s obrovským atletickým potenciálem a odhodláním stát se ve své disciplíně tím nejlepším. S velkým zájmem jsme sledovali jeho juniorskou kariéru a věděli jsme, že má talent a zapůsobí stejně jako na loňské seniorské soutěži. Jeho výsledky jsou důkazem touhy po úspěchu, který v kombinaci s přirozeným talentem nenechává místo pro pochyby, že o sobě dá v nadcházejících letech ve světě atletiky výrazně vědět. Jsme moc rádi, že s ním můžeme spolupracovat.“

Andre si nechá ujít jeden ročník kvalifikace Národní vysokoškolské atletické asociace (NCAA) na Univerzitě Jižní Kalifornie, ale i nadále bude během dokončení svých studií spolupracovat s Caryl Smith-Gilbert, hlavní trenérkou univerzity. Caryl Smith-Gilbert řekla: „Andre se dostal na sportovní vrchol velmi rychle a já jsem velmi šťastná i hrdá na to, že mohla být Univerzita Jižní Kalifornie součástí jeho cesty. To, čeho se zde Andremu podařilo za krátkou dobu dosáhnout, je naprosto úžasné, a my jej na cestě za jeho profesionální kariérou maximálně podpoříme.“

Andre spolupracuje s Doyle Management Group, přední americkou sportovní agenturou. „Atlet takového kalibru, jako je Andre, přijde jen jednou nebo dvakrát za generaci,“ řekl Paul Doyle, zakladatel a generální ředitel Doyle Management Group. „Andre je motivovaný a je připravený na velmi nadějnou budoucnost. Oceňuji, že to PUMA rozpoznala, a že jej chce podpořit. Myslím, že momentálně neexistují žádné limity pro to, čeho může Andre v budoucnu dosáhnout,“ dodal Doyle.