iPILOT spustí v Praze druhý letecký simulátor

Boeing 737 je připraven k přistání!

PRAHA, 19. října 2015 – iPILOT, první mezinárodní řetězec dostupných center leteckých simulátorů, dnes oznámil, že v listopadu rozšíří svou pražskou pobočku o nový, v pořadí druhý, model letadla – Boeing 737.

Kromě populárního simulátoru letounu Airbus A320 si čeští příznivci letectví budou moci nově užít vzrušení také z pilotování dopravního letadla Boeing 737. Za asistence kvalifikovaného instruktora se všem návštěvníkům naskytne příležitost vzlétnout, letět a přistát na jednom z 24 000 světových letišť, aniž by opustili Prahu.

Většina leteckých simulátorů se nachází v blízkosti letišť nebo v prostorách leteckých společností a je určena pouze pro potřeby pilotů a pilotů v tréninku,“ řekl Wolfram Schleuter, zakladatel a výkonný ředitel společnosti iPILOT, „naším cílem je poskytnout nejen co nejrealističtější zážitek z letu, ale také jej umožnit lidem, kteří by jinak nemuseli mít nikdy šanci něco podobného vyzkoušet. Nyní si navíc mohou vybrat ze dvou v současnosti nejpopulárnějších modelů letadel na trhu.“

Nový simulátor letounu Boeing 737 disponuje kokpitem v reálném měřítku, vybaveným několika video obrazovkami, které promítají úžasný výhled skutečných letových cest. Palubní deska letadla je přesná replika té v Boeingu 737 a její nadhlavní panel je plně funkční.

„iPILOT nabízí nevšední zážitek všem, od leteckých nadšenců až po ty, kdo chtějí zkusit něco nového. Jedinečná a reálná simulace letu je zajištěna propojením speciálních efektů s navigační technologií a věrnou replikou kokpitu. Toho velice často využívají také dopravní piloti, kteří na našem zařízení tráví tréninkové hodiny,” říká Wolfram a dodává: „S představením tohoto nového, již druhého simulátoru, bychom rádi v centru Prahy vytvořili letecké centrum dostupné pro všechny.”

iPILOT je otevřen denně od 10 do 19 hodin. Dárkové poukazy, které jsou perfektním dárkem pro vaše blízké nebo letecké nadšence, jsou dostupné online na www.flyipilot.cz/shop/ nebo na telefotu 228 882 287, kde rovněž můžete provést vaše rezervace. Délka zážitku se pohybuje od 15 minut do tří hodin a předchozí zkušenosti ani žádné speciální dovednosti nejsou nutné.

iPILOT poskytuje také řadu speciálních nabídek včetně programu zaměřeného na překonání strachu z létání nebo romantický zážitek s lahví šampaňského podávaného přímo na palubě. Letecké centrum je také vhodné pro firemní a team-buildingové akce. Pro více informací o cenách a jednotlivých leteckých zážitcích navštivte www.flyipilot.cz.