Emirates představuje palubní zábavní systém nové generace

Nově dodaná letadla Airbus A380 a Boeing 777-300ER disponují největšími obrazovkami v leteckém průmyslu a trojnásobným úložištěm

DUBAJ, SAE, 23. listopadu 2015: Emirates zavádí novou generaci palubního zábavního systému, čímž dostává svého závazku k neustálému vylepšování produktů. Nejnovější technologie na palubě zahrnují širší obrazovky v první a ekonomické třídě a trojnásobnou paměť nabízející cestujícím ještě větší výběr zábavního obsahu.

Nové produkty lze nalézt v nově dodaných letadlech Emirates Boeing 777-300ER a Airbus A380.

Cestující se v první třídě mohou těšit na ještě lepší zážitek ze sledování filmů i seriálů na nových obrazovkách, jejichž úhlopříčka se zvětšila z 27 na 32 palců, tedy o 40 %. Jedná se tak o největší obrazovky na palubě letadel obecně.

„Našim cestujícím vždy chceme poskytnout jedinečný zážitek, proto naši flotilu a palubní produkty a služby neustále inovujeme. Kromě technologií klade Emirates také důraz na péči o svůj oceňovaný palubní zábavní systém. Naším cílem je překonávat standardy. Nová generace systému ice posouvá zážitek ze sledování na vyšší úroveň a nabízí cestujícím nejrozsáhlejší výběr filmů a televizních pořadů dostupný u leteckých společností,“ řekl Patrick Brannelly, viceprezident Emirates pro zkušenosti zákazníků.

Cestující ekonomické třídy se mohou těšit na bohatý výběr palubních programů Emirates. Sledovat je budou moci na 13,3palcových obrazovkách, které jsou umístěné před každým sedadlem. Jedná se o největší obrazovky tohoto typu v leteckém odvětví. Najdeme je rovněž v nejnovějších letadlech Emirates A380 v provedení dvou tříd. Obrazovka v byznys třídě je široká 23 palců a je jedna z největších svého druhu pro danou třídu.

Nový palubní zábavní systém má třikrát větší úložiště a nabízí nyní 2 186 kanálů zábavy a 1 230 hudebních kanálů, což se rovná asi 4 300 hodinám zábavy. Zahrnuty jsou kompletní série více než 50 televizních seriálů a téměř 600 filmů. Vzhledem ke globálnímu a rozmanitému zákaznickému spektru Emirates nabízí tento vylepšený systém také rozhraní ve 14 jazycích.

V letošním roce Emirates potvrdila své již 11. ocenění v řadě pro nejlepší zábavu na palubách letadel v rámci SKYTRAX World Airline Awards.

Mezi další novinky v systému ice patří například vylepšené ovládání sluchátek, USB porty a zásuvky na nabíjení PC na všech sedadlech ve všech třech cestovních třídách, díky nimž mohou cestující nabíjet své mobilní telefony a přenosná zařízení.

Palubní připojení

Nový systém Emirates je doplněn palubním připojením k internetu. Letecká společnost nabízí Wi-Fi připojení ve 142 letadlech, což je více než polovina flotily Emirates. Služba Live TV je nyní k dispozici na palubě 75 letadel. Emirates začala nabízet bezplatné Wi-Fi připojení k internetu na palubě v loňském roce a v roce 2015 investovala do datového připojení pro své cestující 15 milionů amerických dolarů. Od ledna do září letošního roku se k síti Wi-Fi na palubě připojilo 2,6 milionu cestujících Emirates, což je čtyřikrát více oproti loňskému roku. To vypovídá o zájmu cestujících o připojení k internetu i během cest.

Mezi další vylepšení patří nový koberec s optickými mikrovlákny v první třídě, který pomáhá snížit dopady jet lagu, a rozšíření soukromých kabinek v centrální uličce o téměř 5 centimetrů.

Nová generace palubního zábavního systému Emirates ve zkratce: