Emirates oslavuje 10 let mobilní konektivity na svých palubách

Letecká společnost oslavuje 10 let od zahájení poskytování služeb mobilní konektivity na palubách letadel Emirates. Jako globální lídr v oblasti palubních inovací se Emirates již v březnu 2008 stala první leteckou společností, jež umožňovala volat a přijímat hovory na svých palubách, stejně tak posílat SMS zprávy.

Dne 20. března 2008 se uskutečnil vůbec první inaugurační telefonát na palubě letu EK751 z Dubaje do Casablancy. Od té doby se uskutečnilo více než 2,8 milionu hovorů, z toho 60 % o na palubách letadel Emirates a více než milion hovorů bylo přijato. Nejdelší hovor byl zaznamenán na letu z floridského Orlanda do Dubaje dne 5. února 2018. Trval celé 3 hodiny a 50 minut. Během deseti let, kdy je tato služba dostupná, se odeslalo nebo přijalo na 84 milionů SMS zpráv.

Letecká společnost Emirates je průkopníkem nejen palubní konektivity, ale také palubní zábavy. Již v roce 1992 jako první nainstalovala televizní obrazovky do každé sedačky. Dnes Emirates nabízí celosvětově oceňovaný palubní zábavní systém ice s více než 3 500 kanály. I nadále se bude počet kanálů rozšiřovat.

Emirates nestále investuje do palubní konektivity a kanálů živého vysílání. Přes 70 % všech letounů nabízí sledování živého vysílání, včetně všech letadel Boeing 777-200LR a 777-300ER. Připojitelnost prostřednictvím Wi-Fi je dostupná ve více než 98 % letadel, včetně všech letounů A380, 777-300ER a 777-200LR. Každý cestující získá až 20 MB dat zdarma, měsíčně se tak prostřednictvím Wi-Fi připojí na 1 milion cestujících.

V červenci loňského roku společnost Emirates ohlásila rozšíření Wi-Fi na palubě a speciální balíčky služeb pro členy věrnostního programu Skywards. Cestující First Class a Business Class mají neomezený přístup k Wi-Fi během celého letu.

Letecká společnost Emriates byla označena za nelepší leteckou společnost na světě v rámci inauguračních cen TripAdvisor Travelers´ Choice® Awards pro aerolinky v roce 2017. Nedávno také získala tři regionální ocenění, a to za Best Entertainment in the Middle East, za Best Inflight Wi-Fi in the Middle East a za Best Overall Experience, která se předávala minulý týden v Šanghaji v rámci 2018 APEX Passenger Choice Awards.