Do Kiwi.com nastupuje Marco van Ieperen z Travelportu Na starosti bude mít partnerství s aerolinkami

Na pozici Head of Airline Partnership nastupuje do Kiwi.com manažer Marco van Ieperen s více než dvacetiletými zkušenostmi z leteckého průmyslu. Jeho úkolem bude budování vztahů se stávajícími i novými partnery, posílení expanze a nastavení celkové strategie spolupráce s aerolinkami.

Kromě toho se bude podílet na B2B  projektu Interlined.com, kterým chce Kiwi.com zdokonalit svůj stávající vyhledávač letů bez codesharových dohod, které jsou spojeny v procesu známém jako virtuální propojování.

„Těší mě, že máme v týmu Marca, který povede náš Airline tým a bude koordinovat klíčová vyjednávání s našimi partnery. Přináší s sebou obrovské zkušenosti z leteckého průmyslu a jsem si jist, že nám pomůže v naší cestě za zdokonalováním a usnadněním letecké přepravy,“ říká Oliver Dlouhý, zakladatel a CEO Kiwi.com.

Marco van Ieperen přichází do Kiwi jako manažer s více než dvaceti lety zkušeností z průmyslu cestovního ruchu a cestovních technologií. Než nastoupil do Kiwi.com, pracoval na různých B2B vedoucích pozicích ve společnosti Rosenbluth International nebo naposledy jako generální ředitel pro Benelux ve společnosti Travelport. Hrál stěžejní roli v transformaci aerolinek a budování vztahů s klíčovými partnery v oblasti travel managementu. V Travelportu Marco pracoval s globálními aerolinkami a online cestovními agenturami (OTA), kde zaváděl platební a technologická řešení a služby. Během svého působení v Travelportu zastával i pozice v řídících orgánech společnosti.

Marco van Ieperen byl společně se svým bratrem součástí Holandského olympijského námořního týmu a sportem dodnes žije. Současně ve formě horské cyklistiky, lyžování a potápění.