Colliers v České republice spouští novou servisní linii Retail

Colliers International dnes představila další krok své strategie růstu pro český trh, jímž je spuštění nového oddělení specializovaného na maloobchodní nemovitosti.

Servisní linii Retail povede Marjan Gigov, který do Colliers International nastupuje po patnácti letech působení na českém trhu nemovitostí se zaměřením na luxusní a high street maloobchod v Praze i tuzemský retail jako takový.

„Retail je důležitou obchodní linií, již na našem trhu nemůžeme ignorovat. Praha se svou Pařížskou ulicí představuje sama o sobě vynikající, výjimečnou destinací pro luxusní značky. Neustále se ale vyvíjí a proměňuje celý širší český maloobchodní trh, který postupně srovnává svou úroveň se západní Evropou. Marjan v České republice patří k předním expertům na luxusní a high street retail. Díky němu nyní zaujímáme mnohem silnější pozici pro to, abychom mohli ještě lépe radit našim maloobchodním klientům a vytvářet s nimi dlouhodobé vztahy,” řekl Tewfik Sabongui, výkonný ředitel Colliers International pro Českou republiku.

Nový Retail tým tuzemské kanceláře Colliers bude poskytovat majitelům nemovitostí, developerům, investorům a maloobchodníkům komplexní spektrum poradenských a leasingových služeb. Patří mezi ně například konzultace v oblasti plánování a developmentu, příprava studií proveditelnosti, poradenství při tvorbě mixu nájemců, marketingová a leasingová činnost, zastupování nájemců, uvádění luxusních a na trh nově příchozích značek, řešení návrhů a vybavení prostor, správa majetku a nemovitostí, poradenství v oblasti investic a financování, konzultační služby pro franšízanty nebo hodnocení nemovitostí.

Marjan Gigov, ředitel oddělení Retail společnosti Colliers International v České republice, dodal: „Praha, patřící k nejvyhledávanějším turistickým destinacím Evropy, zaznamenala velké změny s přílivem nakupujících zákazníků z Asie, rostoucím disponibilním příjmem místních obyvatel, vysokou mírou povědomí o značkách i stoupající poptávku spotřebitelů po kvalitě výrobků a služeb. Zároveň ale stále platí, že český trh postrádá některé z významných značek, s nimiž se lze běžně setkat v Itálii, Francii nebo Německu, zejména ze segmentu současné módy. Těším se na spolupráci s širší platformou Colliers pro region EMEA za účelem posílení našeho zastoupení v segmentu českého maloobchodu.“

Před příchodem do Colliers International Marjan Gigov pracoval pro společnosti PSN, JLL, Orco, Mantaren Properties a Svoboda & Williams. Jeho klíčovým projektem byl redevelopment historicky významného obchodního domu Kotva v Praze, pro který vyjednal a zajistil přítomnost nových globálních značek, jež na českém trhu dosud nebyly zastoupeny, i oblíbených lokálních brandů. Zastupoval také značky jako Celine či Furla při zajišťování jejich vlajkových prodejen v Pařížské ulici, stejně tak jako při pronájmu a obnově pronájmu jednotek v nejvýznamnějších pražských nákupních centrech.

Nově založená divize Retail je součástí dlouhodobého plánu růstu pražské pobočky Colliers na českém trhu. Ten v létě tohoto roku odstartovalo sloučení podnikání společnosti s agenturou THREESIXTY, jejíž partner Tewfik Sabongui zároveň převzal roli výkonného ředitele Colliers International pro Českou republiku.