Colliers International a Knight Frank nově pověřeni pronájmem Avenir Business Parku

Praha, 20. prosince 2016 – Colliers International a Knight Frank získali exkluzivní pověření k pronájmu kancelářských prostor v Avenir Business Parku v pražských Nových Butovicích. Tento projekt, jehož první část byla dokončena v roce 2004, je součástí portfolia společnosti Hudson.

Avenir Business Park (budovy A a B/C) disponuje 23 480 m2 pronajímatelných ploch, z nichž je nyní více než 9 000 m2 k dispozici k pronájmu. Budovy odpovídají nejmodernějším požadavkům na moderní kancelářské prostory a jsou držiteli certifikace BREEAM, což řadí Avenir Business Park mezi ekologicky a energeticky šetrné projekty. Pro zaměstnance jsou v objektech k dispozici dvě kantýny, navíc mohou využít široké nabídky obchodů, služeb a stravovacích zařízení v obchodním centru Galerie Butovice, které leží v těsném sousedství projektu. V Avenir Business Parku je také velkoryse řešeno parkování – je zde celkem 425 parkovacích míst v podzemních garážích a dalších 100 venkovních stání, které jsou určeny i pro návštěvy. Nájemci mohou těžit z výborné lokality, dopravní dostupnosti a blízkosti metra, stanice Nové Butovice se nachází v docházkové vzdálenosti. Avenir Business Park má přímé napojení na jednu z nejdůležitějších pražských dopravních tepen – Radlickou ulici a leží také v blízkosti Rozvadovské spojky, a disponuje tak výbornou vizibilitou, což ocení zejména nájemci, kteří se mohou díky umístění loga na fasádě zviditelnit.

V Avenir Business Parku sídlí mnoho prestižních společností. Mezi nejvýznamnější nájemce patří společnost ČSOB, která si zde pronajímá více než 9 000 m2 kanceláří. Sídlí zde i dceřiná společnost přední světové automobilky Porsche Engineering specializující se na komplexní technické výpočty a vývoj elektrických vozidel, elektroniky a designu či společnost Quintiles působící ve farmaceutickém průmyslu. „Známá jména společností, které sídlí v Avenir Business Parku, jednoznačně potvrzují oblíbenost tohoto projektu a celé lokality a ukazují na úspěšnost projektu, který je schopen tyto velké nájemce dlouhodobě uspokojovat,“ říká Pavel Novák, ředitel oddělení kancelářských prostor společnosti Knight Frank.

„Nejen skvělá dopravní obslužnost dělá z Prahy 5 oblíbenou kancelářskou lokalitu, která se dlouhodobě pyšní nejvyšší obsazeností kanceláří z celé Prahy. Vyčleníme-li z Prahy 5 pouze její vnější část, do které patří pražské části jako Nové Butovice, Jinonice, Stodůlky či Zličín, obsazenost kanceláří dosahuje úrovně více než 94 %. V porovnání s téměř 12% neobsazeností kanceláří v celopražském průměru je na první pohled jasné, o jak oblíbenou lokalitu se mezi nájemci jedná,“ doplňuje Iva Caňková, ředitelka oddělení kancelářských prostor, Colliers International.