Český INCAD se stal partnerem přední nadnárodní společnosti Search Technologies

INCAD, společnost specializující se na vyhledávací technologie, se stala součástí předního světového poskytovatele IT služeb v oblasti vyhledávání a analytických aplikací

PRAHA – 30. června 2015: INCAD, pražská technologická společnost poskytující služby a produkty v oblasti vyhledávání na středoevropském trhu, oznámila, že se stala divizí Search Technologies, přední IT společnosti specializující se na návrh a realizaci podnikového vyhledávání a aplikací pro big data. Mezi zákazníky Search Technologies patří více než 600 společností po celém světě ze všech průmyslových oblastí a sektoru vládních institucí.

Součástí této akvizice, která společnosti INCAD umožní růst a vznik nových a vysoce kvalifikovaných pracovních pozic, bude také postupný rebranding. Na základě dosavadních zkušeností společnosti INCAD v oblasti vyhledávání a existující zákaznické základny, do které patří Škoda Auto, Národní knihovna a O2 Czech Republic, vybuduje Search Technologies v Praze své evropské technické centrum. Společnost počítá s pokračujícím ročním 15 – 20% nárůstem.

„V 90. letech, kdy byla v České republice založena společnost INCAD, bylo všechno jinak. Realizovali jsme řešení pro zákazníky, kteří používali podnikové vyhledávání, v té době úplně novou technologii,“ řekl Pavel Kocourek, CEO INCAD, „dnes je používání vyhledávačů v rámci firem, vládních institucí i u jednotlivých zákazníků rozšířené. Hlavním cílem je vývoj jednoduchých, ovšem vysoce produktivních aplikací pro vyhledávání. Právě v této oblasti máme dlouholeté zkušenosti i odborné znalosti.“

„Propojení našich sil se společností Search Technologies nám umožní vytvořit přidanou hodnotu k naší stávající klientské základně v České republice a zároveň uplatnit znalosti našich odborníků na vyhledávání v řadě projektů probíhajících v Evropě i po celém světě,“ dodal Pavel Kocourek.

„Díky akvizici společnosti INCAD výrazně rozšíříme naši zákaznickou základnu, působení i technické dovednosti v rámci celé Evropy, a upevníme tak naši pozici největší společnosti v oblasti vyhledávacích řešení na světě,“ řekl Kamran Khan, CEO Search Technologies, „během posledního desetiletí dosáhla společnost Search Technologies výrazného růstu. V současné době zaměstnáváme přes 150 odborníků na vyhledávání a analytické aplikace. Časopis Fortune ocenil firmu jako jednu z nejrychleji rostoucích amerických soukromých společností za poslední tři roky. V tomto směřování chceme i nadále pokračovat.“