Avestus prodal Golden Star svůj pražský kancelářský projekt Explora Business Centre

Avestus Capital Partners, přední developer a investor do nemovitostí aktivní na dynamických realitních trzích střední a východní Evropy, oznámil úspěšné dokončení prodeje své pražské nemovitosti Explora Business Centre společnosti Golden Star Real Estate, mezinárodní investiční a realitní skupině specializující se na komerční nemovitosti.

Poradci v oblasti nemovitostí Colliers International ve spolupráci s právní firmou
Schoultz & Partners zastupovali Avestus Real Estate, Golden Star byl v této investiční transakci zastupován společnosti Havel & Partners.

„Úspěšnou spolupráci s Golden Star na této transakci hodnotíme jednoznačně pozitivně. Co se developerské činnosti týče, skupina Avestus Capital Partners zůstává v regionu aktivní jak v České republice, tak v Polsku – a nadále nabízí kupcům i nájemcům prvotřídní kancelářské a rezidenční nemovitosti,“ řekl Peter Donnelly, ředitel Avestus Capital Partners.

„Těší nás, že jsme do našeho portfolia kvalitních aktiv napříč Evropou a regionem CEE zařadili kancelářský komplex Explora Business Centre. Máme zájem na území Prahy v investiční činnosti nadále pokračovat, jelikož město odpovídá naší investiční strategii
i kritériím. Akvizice Explora Business Centre je skvělým příkladem kombinace našeho investičního know-how a expertízy s kvalitní developerskou prací Avestus Capital Partners. To vše pak z našeho spojení činí úspěšnou spolupráci,“
doplnil Gal Peleg, generální ředitel Golden Star Group.

Explora Business Centre je moderní kancelářský projekt s environmentální certifikací LEED, který byl navržen a vybudován interním týmem Avestus Real Estate podle vysokého standardu třídy A. Tato významná administrativní budova se nachází v obchodní čtvrti Nové Butovice v Praze 5, v jednom z nejdynamičtějších a nejrychleji se rozvíjejících obchodních hubů české metropole. Explora je aktuálně plně pronajata, sídlí zde řada nadnárodních společností, jako jsou Citibank, NNiT, GE International, Porsche či DHL.

Prodej Explora Business Centre je jednou z největších transakcí realizovaných během letoška v Praze. Budova s celkovou pronajímatelnou plochou 22 800 metrů čtverečních poskytuje kancelářské prostory v osmi patrech a ve třech podzemních podlažích
327 hlídaných parkovacích míst. Projekt Explora Business Centre je situován přímo
u stanice metra Nové Butovice a nabízí ideální dopravní spojení do centra Prahy, na zdejší mezinárodní letiště, Pražský okruh i dálnici D5.