ASAFA POWELL JE NOVOU TVÁŘÍ ZNAČKY PUMA

Jamajský sprinter a bývalý držitel světového rekordu v běhu na 100 metrů se stal běžeckou tváří značky PUMA

Herzogenaurach, Německo (30. září 2015) – Společnost PUMA dnes podepsala novou smlouvu s jamajským sprinterem Asafou Powellem. Bývalý světový rekordman v běhu na 100 metrů stále drží rekord v nejvíce „stovkách“ zaběhnutých pod 10 sekund, konkrétně jich má na svém kontě 93. Sprinter se tak přidává na seznam světových atletických tváří značky PUMA a také k ambasadorům značky, kteří se připravují na Letní olympijské hry 2016 v Rio de Janeiru. Kromě Usaina Bolta, nejrychlejšího muže na světě, mezi ně patří například Jenna Prandini, mistryně Národní vysokoškolské atletické asociace (NCAA) v běhu na 100 m, australská překážkářka Michelle Jenneke nebo francouzský běžec na 800 m Pierre-Ambroise Bosse.

Asafa Powell se stane důležitým ambasadorem značky PUMA nejen v nadcházejícím olympijském roce. Kromě kampaní spojených s Letními olympijskými hrami bude také tváří celosvětových marketingových kampaní na podporu produktů z běžeckých tréninkových kolekcí. Ve spolupráci se značkou PUMA Powell také navrhne svou vlastní řadu sportovního oblečení a treter s názvem „Sub-10 King“.

K partnerství se značkou PUMA Asafa Powell řekl: „Během celé mé kariéry hrála PUMA v jamajské atletice důležitou roli. Podporuje středoškolský program, který vychovává mladé atlety, je partnerem jamajské atletické asociace (JAAA) a jamajské olympijské asociace (JOA) a spolupracuje s elitními atlety, jako je právě Usain. Tato značka mi vždycky byla velmi blízká a její dlouhodobá spolupráce s jamajskou atletikou je klíčem  pro pokračování v našich dosavadních úspěších. PUMA rozumí jamajské kultuře, historii, lidem a také sportu, který tahle země miluje. Jsem proto velmi šťastný, že s ní můžu spolupracovat.“

Pascal Rolling, vedoucí oddělení sportovního marketingu společnosti PUMA, okomentoval nové partnerství: „Skutečnost, že je Asafa součástí našeho týmu, je pro nás skvělou novinkou. Již více než desetiletí hraje velmi důležitou roli v jamajské atletice. Celou dobu podává kvalitní a vyrovnané výkony a zanechává po sobě velký odkaz velkého muže. Inspiruje lidi okolo sebe a je vynikajícím vzorem, který bude pro značku PUMA v nadcházejících letech velkým přínosem.“

Asafa Powell je držitelem rekordu v nejvíce závodech na 100 metrů zaběhnutých pod 10 sekund v historii lehké atletiky. Držitel medailí z Her Commonwealthu, olympijských her a z mistrovství světa se pod tuto hranici dostal celkem 93krát a byl prvním Jamajčanem, který zvítězil v anketě Světový atlet roku pořádané Mezinárodní atletickou federací (IAAF). Powell, který v této sezóně jako první zaběhl 100 metrů pod 10 sekund, byl také s časy 9,77 a 9,74 sekund prvním jamajským držitelem světového rekordu na sto metrů.